Ett extra hus i mindre storlek

I sommar är det dags att måla om attefallshuset för första gången. Köpte attefallshuset för 6 år sedan. Det kom som byggsats men var relativt lätt att bygga upp. Fick hjälp av min farbror, som är gammal snickare. Attefallshuset ligger nära havet, vilket innebär att fasaden tar lite extra stryk. Om du själv funderar på att bygga en mindre stuga/attefallshus kan du läsa mer om ett par hus här.

Varför byggde jag ett attefallshus på tomten? Jo, vi är 5 syskon som delar på en fastighet och det är lite trångt om alla ska vara i huset på tomten. Med ett par attefallshus har vi löst detta och vi kan även ha vänner på besökt. Det finns inget vatten i attefallshusen, men syftet är att ha dem som övernattningshus i första hand. Dusch, toalett och kök finns i huset och det kommer vi låta förbli framöver. Möjligtvis skaffar vi en extra toalett och dusch till garaget som står på tomten. I garaget finns kommunalt vatten indraget sen tidigare.

Tycker konceptet med attefallshus är smart, attefallshus gör det möjligt för husägare att utöka boendet på fastigheten till relativt låga kostnader. Byggtiden för ett attefallshus är såklart mycket kortare. Lär mer här om du vill kika på ett par attefallshus.

Ser att det är ett par kampanjer som rullar på TV för trall. Nu är det vår och byggvaruhusen säljer trall och trävaror till alla hemmasnickare. Just trallvirke är perfekt att använda när du ska bygga en altan. Välj gärna trallvirke som är tryckimpregnerat om du vill ha virket skyddat mot fukt och röta. Nu är det en byggboom och jag tror att trallvirket kommer gå åt som smör i solsken, så det är nog bäst att du är ute i god tid för att lyckas köpa virke till din altan i vår/sommar.