Att hitta hyresrätt i Stockholm

Att flytta till Stockholm och hitta någonstans att bo är inte det lättaste. Speciellt inte om du vill ha ett förstahandskontrakt på en hyresrätt i Stockholm. Idag är det vanligt att man bor i andra eller till och med i tredje hand. Många får flytta runt flera gånger om året eftersom de måste förlita sig till andrahandslägenheter.

Har du gott om pengar eller ett välbetalt jobb kan du köpa dig en bostadsrätt, men om du är yngre och inte hunnit få så hög lön eller sparat så mycket pengar är det nästintill omöjligt att få så stora lån som behövs.

Lugn – räddningen är närmare än du tror

Vissa fastighetsbolag lägger ut alla eller delar av sina lägenheter utan att blanda in någon bostadskö. Hos de bolagen är det först-till-kvarn som gäller för att få en hyresrätt. Ibland kan det ske en utlottning bland dem som anmält intresse först.

Men kruxet är att det är svårt och tidsödande att bevaka alla hyresrätter i Stockholm som förmedlas på detta viset.

Som tur är finns det idag företag som kan hjälpa dig att bevaka lediga hyresrätter i Stockholm med omnejd. Du anmäler dig till ett sådan företag och de bevakar vilka lägenheter som passar dina val och skickar ett mail eller ett SMS när någon passande ledig hyresrätt med förstahandskontrakt dyker upp.

Du betalar en viss summa varje månad för tjänsten, men det kan absolut vara värt pengarna eftersom chansen att just du ska få en egen lägenhet är ganska stor.