Solceller i Skåne

Att installera solceller på vårt sommarhus i Skåne verkar vara en bra idé. Vårt hus ligger mellan Kävlinge och Löddeköpinge och där skiner solen väldigt mycket.

Genom att googla ”solceller Kävlinge” och ”solceller Löddeköpinge” har vi hittat flera bra företag som kan installera solceller åt oss.

Att installera solceller på vårt sommarhus verkar vara bättre än att göra det på vårt hus inne i landet. Dels är det många fler soltimmar vid sommarhuset och dels gör vi åt mest el där under den ljusare delen av året.

Vi har räknat på det och kommit fram till att vi kan vara självförsörjande på el under hela den period vi tillbringar mycket tid i huset. På vintern gör vi enstaka besök där och då går det nästan inte åt någon el eftersom vi inte stannar mer än en natt och då kan vi elda i köksspisen och i kakelugnen. Det räcker för att ge värme i de rum vi vill använda.

Varför solceller

Vi vill gärna vara med och bidra till ett mer miljövänligt leverne och minska vårt bidrag till växthuseffekten. Om vi kan få bidrag för solcellerna så blir vår kostnad inte så hög och vi tjänar in denna på 10 år.

Vi räknar med att även kunna sälja tillbaks en del el till elbolaget så kostnaden för förbrukningen kommer bli väldigt låg.

Eftersom det finns bra lokala installatörer för solceller i både Kävlinge och Löddeköpinge så väljer vi ett företag som ligger nära. Det är också viktigt för oss eftersom vi vill undvika onödiga transporter.

Nästa sommar räknar vi med att våra solceller är installerade och igångsatta. Visserligen blir det inte så tidstypiskt med solpaneler på ett 100 år gammalt hus, men fördelarna väger över även om vi vill att vårt hus ska se ut som det gjorde för 100 år sedan.