Krypgrundsisolering

Vet du vad det innebär med krypgrundsisolering? Nej, inte jag heller faktiskt, men jag blir nog tvungen att ta reda på det snarast eftersom jag tydligen måste fixa isolering till vår egen krypgrund. Eftersom jag vanligtvis inte direkt har några snickarhänder (fast jag har inte tummen mitt i handen) så kanske detta blir att ta mig ”vatten över huvudet”. Men jag har en plan, att jag ska läsa allt jag kan hitta på nätet om krypgrundsisolering och komplettera med mängder av youtube instruktioner som finns. Du kan lära dig nästan allt bara genom att lägga tid på att titta på inspelningar på Youtube. Bästa kanalen någonsin!

Bra krypgrundsisolering

Något jag har tänkt på ett tag nu är när jag vet att jag har gjort ett bra arbete med isoleringen. Hur ”bra” måste jag krypgrundsisolera för att det ska räcka? Kanske en något konstig fundering men jag kan ju som sagt ingenting om detta och har därför svårt att förutse vad som kan hända om jag kanske inte riktigt lyckas med min isolering. Måste jag då ta bort allting och börja om från början, eller kan jag ”laga” det som är mindre bra? Frågorna är ganska många men jag hoppas få klarhet i en del av dom allt eftersom jag lär mig mer och mer. Jag får helt enkelt stilla mig lite.

Krypgrundsavfuktare & isolering

Jag har i alla fall kommit fram till att om du ska ha någon nytta av att ha en krypgrundsavfuktare gåendes i krypgrunden så sparar du en hel del slantar genom att först isolera krypgrunden för att inte fukten ska tränga in och tvinga avfuktaren att gå ännu mer. Det är ju inte gratis att låta en avfuktare gasa på nere i ”källaren”. Men detta kommer nog att bli ett hyfsat långdraget projekt så jag återkommer säkert med några uppdateringar om projektet efterhand som jag lär mig saker.