Med pirror, säckkärror och magasinkärror kan du fylla med laster

Är du trött på att lyfta runt på tunga saker för hand? Då kanske magasinkärror är något du ska införskaffa för att vara lite mer varsam mot dina knän och rygg när du renoverar hemma. Om du vet att det kommer bli nödvändigt med att använda vagnen utomhus är det en fördel om du väljer en kärra som har mjuka hjul. Med mjuka hjul så studsar inte lasten ur lika lätt vid gupp eller gropar.

Säckkärror och pirror ser väldig liknande ut i sin design, kolla in detta på Gerdmans. (På Gerdmans har dom allt, pirror, säckkärror och magasinkärror ett fantastiskt sortiment!). De är L-formade kärror med två hjul och används av både privatpersoner och företag. På företag är de vanligt förekommande inom lager och renhållning. Säckkärran har en lite annorlunda design, just för att den utöver gods även ska kunna transportera säckar.

Förr i tiden användes säckkärror för att köra säckar till magasin och kvarnar, då var det även vanligt att säckarna vägde ända upp till 100 kg under transporten.

Pirror är smidiga lastvagnar när du ska handla lite tyngre varor som behöver transporteras, de är även lätta att fälla ihop och ställa undan när de inte används. Syftet med dessa vagnar/kärror är att de ska underlätta ditt arbete och minska belastningen som kroppen utsätts för vid transport av gods, säckar, paket och andra varor.

Pirror, säckkärror och magasinkärror har punkteringsfria däck eller vanliga luftgummihjul. Skillnaden mot punkteringsfria däck är att du får en mjukare rullning i vagnarna med luftgummihjul. Punkteringsfria däck fungerar bra inomhus där det är få ojämnheter i marken/golvet. Ska du transportera gods både inom- och utomhus är luftgummihjul att föredra för stabilare transport.

När du väljer vilken kärra du ska ha är det bra att veta var du ska använda den, vad för slags gods som ska transporteras samt hur många kärror du är i behov av.