Pool till sommaren

Vad ska du tänka på när du fyller upp din pool till sommaren? Har du en mindre pool kanske till barnen att leka i så behöver du nog inte så jättemycket vatten men för många så är det inte bara att lägga i trädgårdsslangen och skruva på kranen och vänta tills poolen är fylld. Det är svårt om du har en egen brunn för att fylla på poolen och dessutom om du använder det kommunala vattnet så är det ju rent dricksvatten du pumpar i poolen, och det känns inte riktigt ok.

Tankbil fyller din pool

Nuförtiden finns det företag som faktiskt hjälper dig med sånt här. Istället för att du står och skickar i 1000-tals liter dricksvatten och får vänta i många timmar så kommer en tankbil hem till dig och fyller snabbt på din pool. Fyller du på med din vanliga trädgårdsslang går det med en hastighet på cirka två kubikmeter per timme. Om det är många som använder mycket vatten kan det dessutom gå ännu långsammare. En annan sak du måste tänka på om du använder din egen vattenslang är att den inte får lov att hamna under vattenytan, då kan det bli baksug vilket förorenar dricksvattnet. Om du fyller din pool själv så tänk också på att fylla den med kallvatten, så klart sparar du en massa energi. Håll koll på dina grannar med så att ni inte fyller på flera pooler samtidigt.

Fyll pool på natten

Det kan gå så illa att det kan bli ett underskott på dricksvatten och det lär inte bli särskilt populärt i grannskapet, eller om du gör slut på vattnet i din egen brunn så kan det ta lång tid innan den fylls på igen. Fyll gärna på under natten för då är det inte så många som använder vatten. För att du ska slippa göra om den här jobbiga proceduren med påfyllning av vatten i poolen så är det viktigt att rengöra vattnet så det håller en bra vattenkvalité. Klor är det vanligaste sättet att rengöra poolvatten men det finns även andra sätt för att minska på användandet av kemikalier. Då kan du använda en så kallad saltklorinator.