Problem med fukt eller fuktskador på vinden?

Oroa dig inte. Det är vanligare än man tror och att skaffa sig en avfuktare för vindar kan vara lösningen.

I flera år så har avfuktare för vindar efterfrågats och det var så företagen började med att installera en så kallad Trygghets Vakt för att hålla vinden fri från frukt. Den kombinerar låga driftkostnader med högkvalitet och bra avfuktningskapacitet utifrån flera olika modeller. Det är viktigt att välja rätt modell och det hjälper givetvis företagen dig med.

Att ventilera är bra – men bara ibland!

Luft som finns på en ouppvärmd vind utan avfuktare får ett tillskott av fukt från resten av huset inifrån och håller relativ fuktighet än uteluften. Bryter man sedan ut den fuktiga luften på vinden mot torrare luft utifrån så torkar man materialen och exempelvis mögel förhindras från att växa. Att ventilera är därför inte helt dåligt så länge uteluften är torrare än den som finns på vinden. Har man förhållanden som visar tvärtom bör man med andra ord inte ventilera.

Men hade jag varit dig med vind, fukt och i behov av hjälp med detta så hade jag helt enkelt sluta läsa på själv utan direkt kontaktat specialister angående en avfuktare för vindar. Oavsett vad just er vind kräver så har dem koll på detta och kan dessutom utifrån sina kunskaper leverera det bästa på marknaden.

Som avslutning så vill jag skicka med tre tips att tänka på när man ska fuktskydda vinden: Kontrollera genomföringar av till exempel elkablar och vattenrör, se till att takluckan är tätad och kontrollera vinden minst två gånger per år för att upptäcka eventuell fuktskada i tid innan det gått för långt.