RC4 klassade säkerhetsdörrar

Fjolårets bottenögonblick var helt klart när vi råkade vi ut för ett villainbrott. Inbrott är verkligen ett avskyvärt brott. Att bryta sig in hos en annan människa och ta sådant som denna människa köpt för hårt intjänade pengar. Själva blev vi av med flera smycken och över 2000 i kontanter.

Vår tidigare dörr hade säkerhetsklass RC2 vilket vi som amatörer trodde var en fullgod säkerhet. Tjuvarna kunde tyvärr enkelt ta sig igenom detta med så simpla verktyg som en kofot och en hammare. Jag är glad att det finns företag som som jobbar för att höja säkerhetsklassen på dagens säkerhetsdörrar. Om vi hade haft en RC4 hade tjuvarna med största sannolikhet fått vända och gå hem igen.

Inbrottet har gjort att vi har säkrat upp hemmet ytterligare. Vi har installerat larm, övervakningskameror, investerat i nya lås för altan och fönster, samt skaffat ett kassaskåp där vi förvarar våra mest värdesatta värdesaker. Vi har antagligen investerat mer säkerhet än vad vi förlorade i stölden. Men det är det värt! Dels för att skydda våra tillgångar hädanefter och dels för att det är riktigt läskigt att när någon tar sig in i ens hem. Förra gången var vi som tur var inte hemma, men det är ändå 25 % av alla inbrott som sker medan personen är hemma så oddsen blir på sätt och vis sämre för varje gång.

Nu känns det dock tryggt. Förutom all säkerhet har vi även snabbnummer till en säkerhetsfirma. Det är nästan så att jag vill att de ska komma tillbaka och försöka igen så att vi kan få fast dem denna gång.