Brandventiler kan blockera spridning av elden

För drygt ett år sedan hade grannfastigheten en brand. Hela kåken brann ned till grunden och det var inte mycket kvar av byggnaden, mest bara stoft och aska. Byggnaden ligger nära vårt kontor och vi kände han som ägde fastigheten. Ägaren driver en lunchrestaurang som vi brukar äta på. Lunchrestaurangen ligger bara några hundra meter från vårt kontor.

Tydligen var det en olycka som orsakade branden. Ägaren sa till oss att de hade ett dåligt brandskydd och att det kan ha bidragit till att det blev en svårsläckt brand för brandkåren. Sven-Inge på vårt jobb har jobbat tidigare med brandsäkerhet och han tipsade mig att läsa om brandventiler. Sven-Inge sa att han alltid brukade rekommendera brandventiler när han gjorde brandinspektioner på sitt tidigare jobb. Tydligen är en brandventil mycket effektiv när man vill blockera spridning av flammor och värme. Jag har aldrig hört talas om brandventiler innan, men det verkar vara en smart produkt att installera.

Jag ska tipsa mig vän Valter att kolla in https://www.eldochvatten.com/brandventiler/. Valter är fastighetsägare och ska inom kort se över brandsäkerheten i sina fastigheter. Jag tänkte att brandventiler kan vara en produkt för honom.

Brandsäkerhet är viktigt. På mitt jobb har vi brandsläckare, brandfiltar, brandstege, brandlarm och väldigt bra utrymningsvägar om det skulle börjar brinna i huset.

Kan tänka mig kring advent varje år är en tid då många husbränder sker. Folk glömmer nog att släcka levande ljus ibland. Jag har inga levande ljus tända hemma utan kör hellre på små lampor som drivs av el.

Nä, nu är det dags för lunch. Idag blir det korvstroganoff och ris till lunch. Ska blir riktigt smaskigt att käka. Ibland tar jag med mig lunch till jobbet, men oftast blir det att vi går ut och äter på en lunchrestaurang.