Jag blir tokig på våra stolsdynor

Jag blir tokig på de stolsdynor vi har på våra svarta köksstolar från Ikea. De glider och snörena som är knutna i stolens ryggsstöd slits av. Det räcker att man råkar flytta sig lite fel. Vi har testat ett glidskydd, ett slags gumminät, men det verkar torka och flytta sig och sen är problemet tillbaka. Det ljusa nätet hänger ut på sidan och knycklar sig. Funderar på att limma fast dynorna för nu orkar jag inte mer.

Han som byggde om vårt kök, alltså han som bodde i lägenheten innan vi köpte den (tillsammans med sina döttrar), är en minimalist av rang. Det är lite hyllor och framför allt – lite bänkytor. Det finns två minimala ytor i var sin ände och en normalstor mellan diskhon och induktionsspisen. Där står det oftast disk eller nåt pågående projekt och på de små ytorna har vi ipad ställ, Nespressomaskin, hushållspapper, notböcker, Sodastreammaskin, Sodastreamflaskor och grytunderlägg. Så var ska man laga mat och ställa upp saker?

Vi har köpt en vitrinskåpshistoria till vardagsrummet dit vi evakuerat finglas, finporslin, extraprylar, vinflaskor, vinglas och hushållsmaskiner. Vissa saker står i den upplysta delen med glasdörrar, andra i ett skåp med vanliga dörrar under. Så nu får resten någorlunda plats i de få köksskåpen.

På tal om inredning, jag hittade en gammal kassaapparat som ser riktigt cool ut som jag har ställt in i en hylla av vintagestil, ett kul och annorlunda inredningsobjekt. 🙂