Ny badrumsbelysning, inget svårt val

I lägenheten jag köpt sitter en något originell badrumslampa. Föregående innehavare har, antagligen med glimten i ögat, målat över den enda lampan – en sån där vit klotlampa – med rödfärg och sen fixat hammaren och skäran på. Så när man pissar vakar liksom Sovjet över en. Och när man gör nummer två hinner man fundera över allt de hann ställa till med. Frugan påpekar också att sminkningen kan bli lite konstig ibland …

Nu åker den föga förvånande ut. Ner med badrumskommunismen! Nu blir det en demokratisk, svensk badrumsbelysning beställd från Stayhome.se med tillhörande skåp. Och i taket åker en slags plafond upp, högt däruppe ska den lysa upp lite extra så att det riktigt glänser i metall, kakel och porslin (i alla fall när det är nystädat) – och övervaka så att inga röda lampor smyger sig in igen.

I morgon ska jag köpa nåt som man inte köper varje dag, inte ens här i Boden. Jag antar att de flesta svenskar inte ens äger … skoterkläder. Men ska man åka skoter, får man ha kläder därefter. Tänker mig nåt signalfärgat ifall man kommer bort där ute eller om något händer, då hittar andra en snabbare och man syns bra. Vitt hade ju varit lite dumt.