Laddningsbara batterier – en livsinvestering

Jag kanske är lite sen på bollen här men jag är garanterat inte ensam om att inte ha upptäckt laddningsbara batterier förrän nu. Vem vet, jag kanske kan tipsa någon mer och underlätta vardagen för fler människor där ute som heller inte upptäckt detta ännu.

För ett tag sedan tog batterierna slut i vår fjärrkontroll till tv:n. Som ni säkert vet kommer en sådan här grej aldrig ensam utan det var som att hemmets alla batteridrivna apparater tog slut på en och samma gång. Helt plötsligt fungerade ingenting kändes det som. Processen att behöva åka till återvinningen och sedan till affären för att lägga ut massa pengar på nya batterier kändes jobbig men det vart tvungen att göras.

Batterier som laddas om för att sedan användas på nytt

Men väl i affären ser jag dessa, för mig helt främmande, laddningsbara batterier hänga framför ögonen på mig. Batterier som man bara laddar om när de tar slut för att sedan användas på nytt igen. Det här besparar ju både mig och miljön på resurser, tid och pengar då det helt plötsligt blev en engångsinvestering som kommer att hålla i en herrans massa år framöver.

 

Dubbel uppsättning för att alltid vara förberedd

Är man riktigt smart här så köper man ju två uppsättningar till sina batteridrivna apparater. En uppsättning som används och en uppsättning som man alltid har laddat och kan bytas ut direkt till när de andra blir urladdade. Det besparar mig tid och energi då jag slipper åka till återvinningen och pengar i att jag antagligen aldrig kommer behöva köpa engångsbatterier någonsin i mitt liv igen. Ja för mig var detta en fantastisk upptäckt och jag kommer tipsa alla i min omgivning att göra detsamma. Förhoppningsvis har jag även underlättat livet lite för någon utav er där ute som läser detta också.